hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (669 KB) str. 268-275 preuzimanja: 125* citiraj
APA 6th Edition
Kršev, Lj. (1982). Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina. Mljekarstvo, 32 (9), 268-275. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116036
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka. "Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina." Mljekarstvo, vol. 32, br. 9, 1982, str. 268-275. https://hrcak.srce.hr/116036. Citirano 23.07.2019.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka. "Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina." Mljekarstvo 32, br. 9 (1982): 268-275. https://hrcak.srce.hr/116036
Harvard
Kršev, Lj. (1982). 'Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina', Mljekarstvo, 32(9), str. 268-275. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116036 (Datum pristupa: 23.07.2019.)
Vancouver
Kršev Lj. Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [pristupljeno 23.07.2019.];32(9):268-275. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116036
IEEE
Lj. Kršev, "Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina", Mljekarstvo, vol.32, br. 9, str. 268-275, 1982. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116036. [Citirano: 23.07.2019.]

Sažetak
Fermentirani mliječni proizvod uvjetovan je sirovinom, sastavom mikroorganizama koji fermentiraju supstrat, te tehnološkim postupkom. Mikroorganizmi koje smo ispitivali u ovom radu su Lactabacillus acidophilus, L. bulgaricus i Streptococcus thermophilus, koji svi najčešće sudjeluju u proizvodnji mliječno-kiselih napitaka.

Ključne riječi
fermentirani mliječnih proizvodi; starteri

Hrčak ID: 116036

URI
https://hrcak.srce.hr/116036

Posjeta: 216 *