hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Isolation and determination of moulds from raw milk samples

Marija Škrinjar ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Radivoj Žakula
Emilija Stojanović

Puni tekst: hrvatski, pdf (601 KB) str. 227-230 preuzimanja: 250* citiraj
APA 6th Edition
Škrinjar, M., Žakula, R. i Stojanović, E. (1983). Izoliranje i determinacija plijesni iz sirovog mlijeka. Mljekarstvo, 33 (8), 227-230. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116347
MLA 8th Edition
Škrinjar, Marija, et al. "Izoliranje i determinacija plijesni iz sirovog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 33, br. 8, 1983, str. 227-230. https://hrcak.srce.hr/116347. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition
Škrinjar, Marija, Radivoj Žakula i Emilija Stojanović. "Izoliranje i determinacija plijesni iz sirovog mlijeka." Mljekarstvo 33, br. 8 (1983): 227-230. https://hrcak.srce.hr/116347
Harvard
Škrinjar, M., Žakula, R., i Stojanović, E. (1983). 'Izoliranje i determinacija plijesni iz sirovog mlijeka', Mljekarstvo, 33(8), str. 227-230. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116347 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver
Škrinjar M, Žakula R, Stojanović E. Izoliranje i determinacija plijesni iz sirovog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 17.01.2021.];33(8):227-230. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116347
IEEE
M. Škrinjar, R. Žakula i E. Stojanović, "Izoliranje i determinacija plijesni iz sirovog mlijeka", Mljekarstvo, vol.33, br. 8, str. 227-230, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116347. [Citirano: 17.01.2021.]

Sažetak
The samples of examined raw milk were contaminated with moulds in low and greater extent, respectively. Isolated moulds were classified into 10 genus and 22 species. The most frequently isolated mould was Geotrichum candidum. In the raw milk samples the presence of the aflatoxin was not proved.

Ključne riječi
raw milk; isolation of moulds

Hrčak ID: 116347

URI
https://hrcak.srce.hr/116347

[hrvatski]

Posjeta: 417 *