hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima

Dragoljub Gavarić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Marijana Carić
Spasenija Milanović
N. Jakimov
A. Karić
D. Marković

Puni tekst: hrvatski, pdf (827 KB) str. 268-273 preuzimanja: 288* citiraj
APA 6th Edition
Gavarić, D., Carić, M., Milanović, S., Jakimov, N., Karić, A. i Marković, D. (1983). Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima. Mljekarstvo, 33 (9), 268-273. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116358
MLA 8th Edition
Gavarić, Dragoljub, et al. "Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima." Mljekarstvo, vol. 33, br. 9, 1983, str. 268-273. https://hrcak.srce.hr/116358. Citirano 27.11.2021.
Chicago 17th Edition
Gavarić, Dragoljub, Marijana Carić, Spasenija Milanović, N. Jakimov, A. Karić i D. Marković. "Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima." Mljekarstvo 33, br. 9 (1983): 268-273. https://hrcak.srce.hr/116358
Harvard
Gavarić, D., et al. (1983). 'Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima', Mljekarstvo, 33(9), str. 268-273. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116358 (Datum pristupa: 27.11.2021.)
Vancouver
Gavarić D, Carić M, Milanović S, Jakimov N, Karić A, Marković D. Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 27.11.2021.];33(9):268-273. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116358
IEEE
D. Gavarić, M. Carić, S. Milanović, N. Jakimov, A. Karić i D. Marković, "Proizvodnja obogaćenog steriliziranog mlijeka u industrijskim uvjetima", Mljekarstvo, vol.33, br. 9, str. 268-273, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116358. [Citirano: 27.11.2021.]

Sažetak
Nepravilna ishrana bogata mastima i ugljenim hidratima, a siromašna u biološki visokovrijednim sastojcima hrane prisutna je još uvijek u našoj zemlji. Ova ispitivanja su izvedena sa ciljem dobivanja zdrave hrane na bazi mlijeka, obogaćene proteinima, vitaminima i mineralnim tvarima. U industrijskim uvjetima su uspješno proizvedena sterilizirana mlijeka obogaćena Na-kazeinatom, vitaminom A, D i željezom. Fizičko-kemijska, mikrobiološka i organoleptička kvaliteta proizvoda je kontrolirana tokom tromjesečnog skladištenja.

Ključne riječi
mlijeko; obogaćeno sterilizirano mlijeko; proizvodnja

Hrčak ID: 116358

URI
https://hrcak.srce.hr/116358

[engleski]

Posjeta: 544 *