Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

IDF REMCAT metoda za određivanje jačine sirila

Ljerka Gregurek ; Probiotik d.o.o., Grada Gospića 1, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 416 Kb

str. 61-63

preuzimanja: 651

citiraj


Sažetak

U dalekoj prošlosti bilo je uobičajeno da proizvođači sira pripremaju sami, za svoje potrebe sirilo a dobivali su ga ekstrakcijom telećih želudaca. Kontrola sastava i kvalitete ekstrakta nije postojala. Međutim, od trenutka kada se sirilo počelo proizvoditi i komercijalizirati u industrijskom mjerilu, iskazala se potreba mjerenja jačine sirila zbog procjene njegove ekonomske vrijednosti.

Ključne riječi

sirilo; jačina; metode

Hrčak ID:

121239

URI

https://hrcak.srce.hr/121239

Datum izdavanja:

2.2.1999.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.152 *