hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad
https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16

Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre

Olivera Koprivnjak ; Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Hrvatska
Aldo Milotić ; Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Hrvatska
Đordano Peršurić ; Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 417-426 preuzimanja: 160* citiraj
APA 6th Edition
Koprivnjak, O., Milotić, A. i Peršurić, Đ. (1997). Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre. Tourism and hospitality management, 3 (2), 417-426. https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16
MLA 8th Edition
Koprivnjak, Olivera, et al. "Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre." Tourism and hospitality management, vol. 3, br. 2, 1997, str. 417-426. https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16. Citirano 21.06.2021.
Chicago 17th Edition
Koprivnjak, Olivera, Aldo Milotić i Đordano Peršurić. "Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre." Tourism and hospitality management 3, br. 2 (1997): 417-426. https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16
Harvard
Koprivnjak, O., Milotić, A., i Peršurić, Đ. (1997). 'Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre', Tourism and hospitality management, 3(2), str. 417-426. https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16
Vancouver
Koprivnjak O, Milotić A, Peršurić Đ. Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre. Tourism and hospitality management [Internet]. 1997 [pristupljeno 21.06.2021.];3(2):417-426. https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16
IEEE
O. Koprivnjak, A. Milotić i Đ. Peršurić, "Tipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre", Tourism and hospitality management, vol.3, br. 2, str. 417-426, 1997. [Online]. https://doi.org/10.20867/thm.3.2.16

Sažetak
Turistička ponuda svake zemlje teži osebujnosti i prepoznatljivosti. Jedan od značajnih doprinosa ovakvoj ponudi svakako su i tipični prehrambeni proizvodi koji u sebi objedinjuju specifičnosti podneblja, kulturnoga nasljeđa i tradicija jedne zemlje.
U ovom je radu dano obrazloženje definicija i postupaka zaštite tipičnih prehrambenih proizvoda iz međunarodnog zakonodavstva. Istraženi su stavovi i mišljenja turista, te subjekata ponude u trgovini i ugostiteljstvu o tipičnim prehrambenim proizvodima na području Istre. Usporedbom zakonskih propisa vezanih uz tipične prehrambene proizvode, zaključeno je da hrvatsko zakonodavstvo ne prati tendencije zemalja zapadne Europe. Iz rezultata istraživanja zaključeno je da među stranim turistima postoji značajno zanimanje za ove proizvode, no ono je umanjeno činjenicom da su oni relativno skupi, te da nemaju odgovarajuću garanciju podrijetla i kakvoće.

Ključne riječi
turistička ponuda; Istra; tipični prehrambeni proizvodi; oznaka podrijetla

Hrčak ID: 182342

URI
https://hrcak.srce.hr/182342

[engleski]

Posjeta: 325 *