hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola

Bruno Zelić   ORCID icon orcid.org/0000-0003-3210-2960 ; Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije

Puni tekst: hrvatski, pdf (462 KB) str. 190-193 preuzimanja: 85* citiraj
APA 6th Edition
Zelić, B. (2019). Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola. Annual of the Croatian Academy of Engineering, (22), 190-193. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/221811
MLA 8th Edition
Zelić, Bruno. "Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola." Annual of the Croatian Academy of Engineering, vol. , br. 22, 2019, str. 190-193. https://hrcak.srce.hr/221811. Citirano 29.10.2020.
Chicago 17th Edition
Zelić, Bruno. "Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola." Annual of the Croatian Academy of Engineering , br. 22 (2019): 190-193. https://hrcak.srce.hr/221811
Harvard
Zelić, B. (2019). 'Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola', Annual of the Croatian Academy of Engineering, (22), str. 190-193. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/221811 (Datum pristupa: 29.10.2020.)
Vancouver
Zelić B. Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola. Annual of the Croatian Academy of Engineering [Internet]. 2019 [pristupljeno 29.10.2020.];(22):190-193. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/221811
IEEE
B. Zelić, "Metoda i mikroorganizmi za mikrobiološku proizvodnju piruveta iz ugljikohidrata i alkohola", Annual of the Croatian Academy of Engineering, vol., br. 22, str. 190-193, 2019. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/221811. [Citirano: 29.10.2020.]

Sažetak
Izum se odnosi na metodu proizvodnje piruvata fermentacijom. Intenzifikacija procesa proizvodnje piruvata iz glukoze i acetata postignuta je upotrebom genetski modificirane i na antibiotik kanamicin rezistentne Escherichia coli YYC202 ldhA:Kan.

Ključne riječi
proizvodnje piruvata; fermentacija

Hrčak ID: 221811

URI
https://hrcak.srce.hr/221811

Posjeta: 129 *