hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Jogurt i kiselo mlijeko

Bogoje Stević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (362 KB) str. 7-10 preuzimanja: 5.826* citiraj
APA 6th Edition
Stević, B. (1952). Jogurt i kiselo mlijeko. Mljekarstvo, 2 (5), 7-10. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/50356
MLA 8th Edition
Stević, Bogoje. "Jogurt i kiselo mlijeko." Mljekarstvo, vol. 2, br. 5, 1952, str. 7-10. https://hrcak.srce.hr/50356. Citirano 09.05.2021.
Chicago 17th Edition
Stević, Bogoje. "Jogurt i kiselo mlijeko." Mljekarstvo 2, br. 5 (1952): 7-10. https://hrcak.srce.hr/50356
Harvard
Stević, B. (1952). 'Jogurt i kiselo mlijeko', Mljekarstvo, 2(5), str. 7-10. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/50356 (Datum pristupa: 09.05.2021.)
Vancouver
Stević B. Jogurt i kiselo mlijeko. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [pristupljeno 09.05.2021.];2(5):7-10. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50356
IEEE
B. Stević, "Jogurt i kiselo mlijeko", Mljekarstvo, vol.2, br. 5, str. 7-10, 1952. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50356. [Citirano: 09.05.2021.]

Sažetak
U stočarskim krajevima Srbije i Makedonije i na Balkanu uopće od pamtivijeka izrađivalo se kiselo mlijeko i jogurt. Međutim Europa i ostali svijet zna za jogurt tek od prije pedeset godina. U to vrijeme čuveni ruski znanstvenik Mečnikov radio je u Pasterovom institutu u Parizu na problemu starenja i smrti. On se prihvatio teškog i ozbiljnog zadatka da nađe uzročnike starenja ljudi i riješi jedno pitanje koje je ljudima stalno zadavalo brige.

Ključne riječi
jogurt; kiselo mlijeko

Hrčak ID: 50356

URI
https://hrcak.srce.hr/50356

Posjeta: 6.295 *