hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira

Bojana Milković ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Božidar Hergešić

Puni tekst: hrvatski, pdf (444 KB) str. 30-34 preuzimanja: 387* citiraj
APA 6th Edition
Milković, B. i Hergešić, B. (1962). Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira. Mljekarstvo, 12 (2), 30-34. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66687
MLA 8th Edition
Milković, Bojana i Božidar Hergešić. "Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira." Mljekarstvo, vol. 12, br. 2, 1962, str. 30-34. https://hrcak.srce.hr/66687. Citirano 09.05.2021.
Chicago 17th Edition
Milković, Bojana i Božidar Hergešić. "Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira." Mljekarstvo 12, br. 2 (1962): 30-34. https://hrcak.srce.hr/66687
Harvard
Milković, B., i Hergešić, B. (1962). 'Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira', Mljekarstvo, 12(2), str. 30-34. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66687 (Datum pristupa: 09.05.2021.)
Vancouver
Milković B, Hergešić B. Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira. Mljekarstvo [Internet]. 1962 [pristupljeno 09.05.2021.];12(2):30-34. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66687
IEEE
B. Milković i B. Hergešić, "Prehrambena i higijenska vrijednost svježega kravljeg sira", Mljekarstvo, vol.12, br. 2, str. 30-34, 1962. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66687. [Citirano: 09.05.2021.]

Sažetak
Svježi kravlji sir je značajan mliječni proizvod u NR Hrvatskoj i dolazi na tržište pod nazivom "svježi meki kravlji sir" ili "svježi domaći sir". Tehnološki proces njegove proizvodnje je vrlo jednostavan. Za proizvodnju jednog sira teškog oko 400-500 g potrebno je ljeti 3-4 litre mlijeka, dok je zimi potrebna nešto manja količina.

Ključne riječi
svježi kravlji sir; prehrambena i higijenska vrijednost

Hrčak ID: 66687

URI
https://hrcak.srce.hr/66687

Posjeta: 666 *