hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka

Vera Beljin ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo

Puni tekst: hrvatski, pdf (513 KB) str. 104-107 preuzimanja: 417* citiraj
APA 6th Edition
Beljin, V. (1962). Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka. Mljekarstvo, 12 (5), 104-107. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66726
MLA 8th Edition
Beljin, Vera. "Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka." Mljekarstvo, vol. 12, br. 5, 1962, str. 104-107. https://hrcak.srce.hr/66726. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition
Beljin, Vera. "Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka." Mljekarstvo 12, br. 5 (1962): 104-107. https://hrcak.srce.hr/66726
Harvard
Beljin, V. (1962). 'Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka', Mljekarstvo, 12(5), str. 104-107. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66726 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver
Beljin V. Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1962 [pristupljeno 24.01.2021.];12(5):104-107. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66726
IEEE
V. Beljin, "Neki faktori koji dovode do zagađivanja i kvarenja mlijeka", Mljekarstvo, vol.12, br. 5, str. 104-107, 1962. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66726. [Citirano: 24.01.2021.]

Sažetak
Svojim sastavom, temperaturom i drugim osobinama, svježe pomuzeno mlijeko predstavlja veoma pogodnu sredinu za razvoj mnogih vrsta mikroorganizama.

Ključne riječi
mlijeko; kvarenje mlijeka

Hrčak ID: 66726

URI
https://hrcak.srce.hr/66726

Posjeta: 607 *