hrcak mascot   Srce   HID

Pleter: Časopis udruge studenata povijesti

Oznaka časopisa u Hrčku

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 2459-8623 (Tisak)
ISSN 2757-0460 (Online)
https://doi.org/10.51154/p
Kontakt: Glavni urednik: Luka Ursić

Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Poljička cesta 35, 21 000 Split

E-mail: urednistvo.pleter@gmail.com
Email:
Izdavač: Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" - ISHA Split
  Poljička cesta 35
Upute za autore (33 KB)
Impressum (952 KB)

Pleter je časopis Udruge studenata povijesti „Toma Arhiđakon“ – ISHA-e Split. U pravilu izlazi jednom godišnje, u tiskanom i online obliku, u izdavaštvu Udruge, a uz financijsku pomoć Sveučilišta u Splitu za tisak kroz javne natječaje i pozive za prijavu projekata. Časopis je indeksiran na portalu znanstvenih i stručnih časopisa Hrčak, a dostupan je i na stranicama Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i na stranicama Udruge. Časopis ima tiskani i mrežni ISSN.

https://hrcak.srce.hr/ishasplitpleter
https://www.ffst.unist.hr/studenti_/casopisi/
http://tomaarhidjakon.ffst.unist.hr/joomla/index.php/hr/publikacije/pleter

Ustroj uredništva časopisa je sljedeći:
- Glavni urednik
- Uredničko vijeće
- Lektori

Cilj udruge, kao i njenog časopisa, je popularizacija historiografije i povijesti, arheologije, povijesti umjetnosti i srodnih znanosti.
Časopis objavljuje radove studenata povijesti, povijesti umjetnosti, arheologije i srodnih znanosti, bili oni izvorni znanstveni radovi, stručni ili pregledni. Časopis također objavljuje recenzije knjiga, osvrte na konferencije i simpozije i slične formate.

Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, dvostruka, svi radovi, dvostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 2017

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Povijest; Povijest umjetnosti; Arheologija; Etnologija i antropologija; Interdisciplinarne humanističke znanosti;

Uključen u Hrčak: 13. 3. 2019.

Prava korištenja: Časopis je u punom otvorenom pristupu (open access) i funkcionira na osnovi Creative Commons 4.0 Licence. Redistribucija, prenamjena, preoblikovanje i kopiranje njegovog sadržaja besplatni su uz obvezno citiranje originalnog izvora i autora i navod napravljenih izmjena. Autorska prava ostaju samom autoru, ne časopisu, i autor odgovara za svaki aspekt rada kojeg objavljuje u časopisu – metodologiju, istinitost informacija, citiranje i priznavanje tuđeg intelektualnog vlasništva. Intelektualna prava i prava publiciranja časopisa ostaju samom časopisu. Tiskana verzija časopisa je financirana iz javnih natječajnih sredstava Sveučilišta u Splitu.
© Udruga studenata povijesti "Toma Arhiđakon" ISHA SplitArhiva

2020  
  Vol. 4.   No. 4.
2019  
  Vol. 3.   No. 3.
2018  
  Vol. 2.   No. 2.
2017  
  Vol. 1.   No. 1.
Posjeta: 28.729 *