Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Kairos : Evanđeoski teološki časopis

Kairos: Evanđeoski teološki časopis hrvatski je znanstveni časopis koji obrađuje biblijske, teološke i religijske teme. Časopis objavljuje radove u područjima: Biblije, biblijske teologije, sistematske teologije, primijenjene teologije, crkvene povijesti i kršćanske etike, kao i osvrte na knjige. Svojim sadržajem Kairos donosi biblijsku i teološku perspektivu raspravama u akademskoj, crkvenoj i društvenoj zajednici, prvenstveno u hrvatskom i europskom kontekstu, ali i šire. Časopis objavljuje znanstvene radove koji se kategoriziraju u skladu s preporukama Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske. Izlazi dvaput godišnje na hrvatskom jeziku. Časopis je referiran u: Academic Journals Database; Academic Search Ultimate (EBSCO); Academic Search Complete (EBSCO); Central and Eastern European Online Library (CEEOL); Digital Collections National and University Library in Zagreb; ERIH PLUS; Religious & Theological Abstracts; HRČAK - Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske. Objavom svog članka u našem znastvenom časopisu Kairos: Evanđeoski teološki časopis, vaš će članak automatski biti objavljen na engleskom jeziku u časopisu Kairos: Evangelical Journal of Theology koji je od svibnja 2024. indeksiran u Scopus bazi.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2007.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Povijest, Teologija, Humanističke znanosti
  • Uključen u Hrčak: 26.05.2008.
  • Druga izdanja: Kairos
  • Prava korištenja: Kairos je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cijelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju čitati, preuzimati, kopirati, distribuirati, tiskati, pretraživati ili stavljati poveznice na materijal te mijenjati, preoblikovati i prerađivati materijal ili ga koristiti na druge zakonite načine, sve dok odgovarajuće citiraju izvornik, sukladno licenciji Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0 International). Iako je Kairos časopis otvorenog pristupa, objavom svojih radova u Kairosu, autori prenose autorska prava na izdavača. Politika samoarhiviranja indeksirana je u bazi SHERPA/RoMEO gdje je vidljivo da časopis podržava plavu razinu samoarhiviranja (dozvoljeno je pohraniti izdavačku verziju rada). Radove objavljene u časopisu „Kairos: Evanđeoski teološki časopis“ dozvoljeno je pohranjivati u institucijske i tematske repozitorije uz osiguravanje poveznica na web stranice Hrčka. Časopis autorima ne naplaćuje predaju niti objavu radova (APC). Kairos ne naplaćuje pretplatu na časopis.