Skoči na glavni sadržaj

Mali Levijatan : studentski časopis za politologiju

logo Mali Levijatan : studentski časopis za politologiju

Studentski časopis Mali Levijatan pokrenuli su 2006. godine studentice i studenti politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Časopis studenticama i studentima politologije te srodnih znanosti omogućuje da objavljuju svoje prve radove i prikaze knjiga iz područja politologije, ali i drugih društvenih humanističkih znanstvenih disciplina. Prvi broj časopisa je, između ostalog, bio nominiran za Državnu nagradu za promicanje znanosti te su uslijedila i iduća dva broja objavljena 2008. i 2009. godine. Smjenom generacija časopis se gasi, no od 2016. godine novo uredništvo oživljava časopis koji opet dobiva i aktivan status na Hrčku na kojem broji više od 60 000 pregleda. Radovi se objavljuju na hrvatskom i engleskom jeziku, a uz radove iz Hrvatske, u Malom Levijatanu objavljeni su radovi studenata iz mnogih europskih zemalja. Uredništvo provodi visoke standarde znanstvenih časopisa što uključuje i dvostruku anonimnu recenziju.

  • Recenzija: samo urednička recenzija, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2006.
  • Učestalost izlaženja: 1
  • Područja pokrivanja: Rodni studiji, Etnologija i antropologija, Povijest, Filozofija, Interdisciplinarne društvene znanosti, Sigurnosne i obrambene znanosti, Demografija, Psihologija, Sociologija, Politologija, Pravo, Ekonomija, Društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 02.12.2009.
  • Prava korištenja: Puni tekst ovog časopisa besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.