Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

NAŠE MORE : znanstveni časopis za more i pomorstvo

logo NAŠE MORE : znanstveni časopis za more i pomorstvo

Sveučilište u Dubrovniku izdavač je znanstvenog časopisa za more i pomorstvo Naše More. Časopis „Naše more“ osnovala su 1919. poznata imena iz krugova brodovlasnika, pomoraca i bankara. Izlazio je samo dvije godine, a zatim je prekinut. Ponovno je osnovan u Dubrovniku 1953. godine, također od uglednih ljudi iz krugova brodarstva i gospodarstva, okupljenih u klub “Miho Pracat”. Godine 1991. uređivanje i izdavaštvo preuzima Pomorski fakultet u Dubrovniku, koji kasnije postaje Veleučilište u Dubrovniku, a 2003. Sveučilište u Dubrovniku. Časopis “Naše more” međunarodno je priznati časopis koji izlazi tri puta godišnje. Osim toga, časopis ima za cilj svake godine objaviti poseban broj (Special Issue). Temu posebnog izdanja određuje uredništvo. Misija časopisa je pronaći kvalitetne i zanimljive rukopise te prezentirati i promovirati kvalitetna istraživanja, znanstvene informacije, nove ideje i originalna istraživanja u području pomorske znanosti i tehnologije. Fokus je na pravovremenom objavljivanju visokokvalitetnih članaka u otvorenom pristupu. Pridržavamo se kriterija znanstvene izvrsnosti i najviših standarda koji vrijede u znanstvenim istraživanjima i izdavaštvu. Časopis ima za cilj promovirati mlade istraživače i osigurati im mjesto u znanstvenoistraživačkoj zajednici. Napomena: časopis ne naplaćuje naknadu za objavljivanje, čitanje ili preuzimanje radova.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1919.
  • Učestalost izlaženja: 3
  • Područja pokrivanja: Informacijske i komunikacijske znanosti, Pravo, Ekonomija, Biotehnologija, Tehnologija prometa i transport, Strojarstvo, Elektrotehnika, Brodogradnja, Biologija
  • Uključen u Hrčak: 05.02.2007.
  • Prava korištenja: Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ that allows others to share the work with an acknowledgment of the work’s authorship and initial publication in this journal. Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) before and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work.
Arhiva
1919
No. 1

Posjeta: 3.549.541 *