hrcak mascot   Srce   HID

Notitia - časopis za održivi razvoj

Oznaka časopisa u Hrčku

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 1849-9066 (Online)
UDK: 338 504.1
https://doi.org/10.32676/n
Kontakt: Notitia d.o.o.
Horvaćanska 174
10000 Zagreb

Tel. 00385 1 777 1453

E-mail: info@notitia.hr
Email:
Url: http://www.notitia.hr/page/casopis/
Izdavač: Notitia d.o.o.
  Horvaćanska 174, 10000 Zagreb
  http://www.notitia.hr
 
Upute za autore (807 KB)
Upute recenzentima (858 KB)
Impressum (148 KB)
Dokument o izdavačkoj etici (137 KB)

Notitia – časopis za održivi razvoj pokrenut je 2015. godine kao međunarodni e-časopis u cilju širenja i unapređivanja postojećih spoznaja, poticanja rasprava i promišljanja o konceptu održivog razvoja. Međunarodni savjetodavni odbor donosi i kontinuirano reevaluira strategiju časopisa, a koju provodi Urednički odbor.

Imperativ je suvremenog razvoja održavanje osjetljive ravnoteže između ljudske potrebe za poboljšanjem životnog standarda i kvalitete življenja te ostvarivanja boljitka i očuvanja prirodnih resursa i ekosustava. Održivost razvoja postiže se kad se uspostavi politički kompromis između svih komponenata društveno-ekonomskog razvoja, uz zadovoljavanje naših današnjih potreba, ali imajući u vidu i potrebe budućih naraštaja.

Notitia – časopis za održivi razvoj objavljuje radove koji pokrivaju širok raspon tema iz područja održivog razvoja.
Časopis je usmjeren na koncept održivog razvoja s aspekata različitih teorija, politika i praksa te promiče interdisciplinarni pristup.

Radovi se objavljuju na hrvatskome i engleskome jeziku. Objaviti se mogu isključivo radovi koji su potpuno usklađeni s Uputama autorima te pozitivno ocijenjeni od najmanje dvaju neovisnih recenzenata. Časopis izlazi jednom godišnje.

Etička načela definirana smjernicama za najbolju praksu za urednike časopisa Udruge za etiku objavljivanja obvezujuća su za Urednički odbor, autore i recenzente.

Recenzija: vanjski recenzenti, podjednako tuzemna i inozemna, dvostruka, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 2015

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Područja pokrivanja: Interdisciplinarne prirodne znanosti; Brodogradnja; Tehnologija prometa i transport; Tekstilna tehnologija; Biomedicina i zdravstvo; Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita; Društvene znanosti; Ekonomija; Politologija; Sociologija; Demografija; Socijalne djelatnosti; Interdisciplinarne društvene znanosti; Interdisciplinarne humanističke znanosti; Interdisciplinarna područja znanosti; Projektni menadžment;

Uključen u Hrčak: 26. 1. 2016.

Prava korištenja: Puni tekstovi radova ovog časopisa besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Časopis je dostupan na http://www.notitia.hr/page/casopis/.

Arhiva

2018  
  Vol. 4   No. 4
2017  
  Vol. 3   No. 3
2016  
  Vol. 2   No. 2.
2015  
  Vol. 1   No. 1
Posjeta: 21.566 *