Objave

POZIV ZA SLANJE PRILOGA ZA NOVI BROJ ČASOPISA KNJIŽNIČAR/KNJIŽNIČARKA
Pozivamo sve autore na slanje priloga do 1. listopada 2023. godine za objavu u novom 14. broju časopisa Knjižničar/Knjižničarka. Radovi se dostavljaju uredništvu u elektroničkoj inačici putem izbornika Prijave priloga na OJS sustavu časopisa: https://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/knjiznicar-ka/about/submissions ili putem e-maila: urednistvo.kdr@gmail.com. Na poveznici: https://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/knjiznicar-ka/index ili https://www.kdr.hr/ dostupno je više informacija o časopisu.
Upute autorima možete preuzeti ovdje

Status u HRČKU: aktivan
ISSN 1848-5790 (Online)
E-mail: urednistvo.kdr@gmail.com
URL: https://hrcak.srce.hr/knjiznicar-ka
OJS (Hrčak): https://hrcak.srce.hr/ojs/index.php/knjiznicar-ka/index

 • 18. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica

  2023-03-20

  Dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica jedna je od najvažnijih stručno-znanstvenih konferencija Hrvatskog knjižničarskog društva, Sekcije za visokoškolske i specijalne knjižnice u suorganizaciji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom u Zagrebu, Sveučilišnom knjižnicom Rijeka i Knjižničarskim društvom Rijeka koja se održava na nacionalnoj razini svake dvije godine.

  Ovogodišnji 18. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica održat će se od 31. svibnja do 3. lipnja 2023. godine u Lovranu (Hotel Excelsior) u osobito svečanom ozračju, obilježavanjem 25 godina utemeljenja skupa. Stoga je središnja tema skupa 18. dana: Inkluzivnost: Put prema „otvorenim“ knjižnicama.

  Podteme skupa su:
  - Kulturna i znanstvena baština u digitalnom okružju
  - Suvremeni oblici pismenosti 21. stoljeća
  - Otvorena znanost
  - Kulturna i kreativna industrija: odnos knjižnica i kreativnih industrija
  - Inovacije su prilika za knjižnice – knjižnice su prilika za inovacije

  Želja je organizatora konferencije ukazati na najnovija teorijska i stručna postignuća u knjižničarskoj zajednici, proizašla iz promjena u društvu pod utjecajem stalnog i brzog razvoja IK tehnologije, promjena u načinu znanstvene komunikacije, otvorene znanosti, složenosti krajolika znanstvenog nakladništva, izazova digitalnog okružja, važnosti razvijanja dodatnih znanja i informacijskih vještina i suvremenih oblika pismenosti 21. stoljeća te odnosa knjižnica i kulturne i kreativne industrije.

  Konferencija je namijenjena knjižničarima i informacijskim stručnjacima iz svih vrsta knjižnica te znanstvenoj i stručnoj domaćoj i međunarodnoj zajednici.

  Više informacija o konferenciji možete pronaći na mrežnim stranicama skupa: https://svk.hkdrustvo.hr/  i Hrvatskoga knjižničarskoga društva https://hkdrustvo.hr  

  Čitaj više o 18. dani specijalnih i visokoškolskih knjižnica