Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Vjesnik dalmatinskih arhiva : Izvori i prilozi za povijest Dalmacije

logo Vjesnik dalmatinskih arhiva : Izvori i prilozi za povijest Dalmacije

Vjesnik dalmatinskih arhiva – izvori i prilozi za povijest Dalmacije periodička je publikacija koju su 2020. godine pokrenuli Državni arhivi u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku i Zadru. Namijenjena je objavljivanju priloga s područja arhivske teorije i prakse, historiografije i pomoćnih povijesnih znanosti, te priloga nastalih u okviru suvremenih informacijskih znanosti, koji se odnose na područje povijesne i današnje Dalmacije. U časopisu se objavljuju neobjavljeni, kategorizirani znanstveni i stručni radovi, a kao nekategorizirani radovi recenzije i prikazi publikacija, izvješća s konferencija i slično. Poziv autorima stalno je otvoren. Radovi se dostavljaju uredništvu elektronskom poštom na adresu uredništva. Na uređivanju pojedinog broja arhivi se ciklički izmjenjuju. Časopis izlazi jednom godišnje. Službeni jezik časopisa je hrvatski, a prihvaćaju se prilozi na engleskom i talijanskom jeziku.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 2020.
  • Učestalost izlaženja: 1
  • Područja pokrivanja: Povijest umjetnosti, Informacijske i komunikacijske znanosti, Interdisciplinarne humanističke znanosti, Povijest, Humanističke znanosti
  • Uključen u Hrčak: 19.05.2021.
  • Prava korištenja: Članci se ne honoriraju, a časopis autorima ne naplaćuje recenzentski postupak, troškove objavljivanja rada ni druge troškove u vezi s osiguravanjem vidljivosti objavljenog rada na Internetu. Sav sadržaj časopisa dostupan je danom objave u potpuno slobodnom mrežnom pristupu preko Portala znanstvenih časopisa republike Hrvatske (Hrčak) i mrežne stranice časopisa, što znači da se korisnici smiju čitati, preuzimati, kopirati i dijeliti sadržaj uz navod autorstva i izvora u skladu s CC BY-NC 4.0 licencijom. Slanjem svojega rukopisa autor potvrđuje da je upoznat s opisanim uvjetima objavljivanja i mogućnostima korištenja objavljenog rada opisanima u licenciji CC BY-NC 4.0 te da ih prihvaća.
Arhiva

Posjeta: 37.750 *