Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

logo Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Zbornik Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti do sada je izlazio pod sljedećim naslovima: Zbornik Historijskog instituta Jugoslavenske akademije, sv. 1/1954.-7/1974. Zbornik Historijskog zavoda Jugoslavenske akademije, sv. 8/1977. Zbornik Zavoda za povijesne znanosti Istraživačkog centra Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti, sv. 9/1979.-15/1988. te pod sadašnjim naslovom od sv. 16/1998. nadalje. ZBORNIK Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti objavljuje priloge iz područja povijesti od srednjeg vijeka do početka Prvog svjetskog rata, s težištem na objavljivanju i znanstvenoj obradi povijesnih izvora i pomoćnih povijesnih znanosti. Izlazi jednom godišnje. Časopis je unutar baze European Reference Index for the Humanities (ERIH) okarakteriziran kao časopis s međunarodnim regionalnim značajem (INT2).

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni radovi, jednostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1954.
  • Učestalost izlaženja: 1
  • Područja pokrivanja: Povijest, Humanističke znanosti
  • Uključen u Hrčak: 19.01.2007.
  • Prava korištenja: Puni tekst radova ovog časopisa objavljenih na Hrčku besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača. Broj se objavljuje na Hrčku s punim tekstom unutar šest mjeseci nakon objavljivanja broja.