Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci)

logo Zbornik radova (Građevinski fakultet Sveučilišta u Rijeci)

Temeljna svrha izdavanja “Zbornika radova“ Građevinskog fakulteta u Sveučilišta u Rijeci jest da omogući objavljivanje koautorskih radova studenta završnih godina naših Sveučilišnih i Stručnih studija i njihovih mentora, te predmetnih nastavnika i suradnika, objavljivanje samostalnih i koautorskih radova nastavnika i studenata Poslijediplomskog doktorskog studija, vanjskih suradnika Fakulteta, drugih znanstvenika sa Sveučilišta u Rijeci i Republici Hrvatskoj, stručnjaka iz gospodarstva i bliže društvene zajednice. Posredna svrha izdavanja je poticanje mladih kolega na stjecanje vještina pisanja i uređivanja radova te motiviranje za bavljenje istraživačkim radom. Radovi moraju sadržavati zamjetan udio rezultata koji ranije nisu bili objavljeni, te upućivati na postojeće znanje i teme spojive s područjima djelatnosti, misije i vizije Fakulteta.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, svi radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1977.
  • Učestalost izlaženja: 1
  • Područja pokrivanja: Interdisciplinarne tehničke znanosti, Temeljne tehničke znanosti, Tehnologija prometa i transport, Računarstvo, Arhitektura i urbanizam, Geofizika, Fizika, Matematika
  • Uključen u Hrčak: 24.01.2018.
  • Prava korištenja: “Zbornik radova“ je časopis Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i vjeran otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u cijelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju čitati, preuzimati materijal i dijeliti ga s drugima pod uvjetom da na odgovarajući način citiraju izvornik, te da ne mijenjaju ili na drugi način koriste materijal u komercijalne svrhe, u skladu s CC BY-NC-ND licencom Creative Commons (CC) licencom. Časopis ne naplaćuje nadoknadu za obradu članka (APCs) ili za prijavu članka. Autori zadržavaju autorsko pravo, te dozvoljavaju da Građevinski fakultet u Rijeci, bude originalni izdavač članka. Autori mogu samostalno deponirati članak u digitalnim repozitorijima i arhivima, uz navođenje podataka o objavi članka (autori, naziv, naziv časopisa, volumen, broj, godina, stranice, DOI i poveznica). Istraživači mogu umnožavati i dijeliti materijal u svakom mediju i formatu, za bilo koju namjenu, uz ispravno navođenje autora i časopisa. Svi članci se deponiraju u Hrčak (Portal hrvatskih znanstvenih i stručnih časopisa) i Hrvatski web arhiv.