Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Život umjetnosti : časopis o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi

logo Život umjetnosti : časopis o modernoj i suvremenoj umjetnosti i arhitekturi

Život umjetnosti recenzirani je znanstveni časopis koji izlazi dvaputa godišnje kao dvojezično izdanje (hrvatski i engleski). Prilagođen standardima znanstvenih publikacija, časopis nastavlja tradiciju kontinuiranog izlaženja od 1966. godine. Posvećen je temama s područja moderne i suvremene umjetnosti, urbanizma, arhitekture i dizajna, i to u širokom opsegu od bavljenja konkretnim fenomenima do razmatranja relevantnih pitanja na teorijskoj razini. U posebnom fokusu časopisa nalazi se područje srednje i jugoistočne Europe kao kontekst unutar kojeg se pozicionira i hrvatska umjetnost. Za publiciranje se razmatraju isključivo originalni znanstveni članci. Uredništvo zadržava pravo da uz znanstvene tekstove u časopisu objavljuje i popratne sadržaje stručnog karaktera: osvrte na aktualna zbivanja, recenzije knjiga, razgovore, hrvatski prijevod iz stručne literature itd. Časopis je indeksiran u referentnim bazama: Web of Science Core Collection – Arts & Humanities Citation Index (od 2007.), SCOPUS – SCImago Journal & Country Rank (od 2008.) te EBSCO Art Source.

  • Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1966.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Dizajn, Primijenjena umjetnost, Likovne umjetnosti, Interdisciplinarne humanističke znanosti, Znanost o umjetnosti, Povijest umjetnosti, Arhitektura i urbanizam
  • Uključen u Hrčak: 13.04.2017.
  • Prava korištenja: Život umjetnosti je časopis u otvorenom pristupu. Sadržaj časopisa u online izdanju u cijelosti je besplatno dostupan. Korisnici smiju kopirati i distribuirati materijal uz obavezu citiranja izvora na odgovarajući način. Korisnici ne smiju mijenjati, preoblikovati ili prerađivati sadržaj niti koristiti materijale za komercijalne svrhe.