Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kemijski sastav i tehnološko rješenje sira "Manura" proizvedenog u SR Makedoniji

Duška Lazarevska ; R.O. Zemjodelski fakultet, Skopje
Olga Bauer


Puni tekst: hrvatski pdf 483 Kb

str. 355-358

preuzimanja: 667

citiraj


Sažetak

Ispitivan je kemijski sastav sira "Manura", proizvedenog u visokim planinskim područjima SR Makedonije. Dano je i tehnološko rešenje ovog tvrdog sira bez kore, koji se dobija iz surutke pri preradi bijelog mekog sira iz ovčjeg mlijeka. Analizirani sir se odlikuje visokom biološkom vrijednošću i sadrži kemijske sastojke, neophodne u ljudskoj ishrani.

Ključne riječi

sir; Manur; kemijski sastav; tehnološko rješenje; Makedonija

Hrčak ID:

100262

URI

https://hrcak.srce.hr/100262

Datum izdavanja:

1.12.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.611 *