Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mliječni deserti pripremljeni od nekoliko vrsti obranog mlijeka

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik
Olivera Marić


Puni tekst: hrvatski pdf 740 Kb

str. 359-364

preuzimanja: 546

citiraj


Sažetak

Radi veće potrošnje i poboljšanja kvalitete mliječnih deserata, danas se u svijetu teži smanjenju udjela masti i ugljikohidrata u korist bjelančevina u tim proizvodima. U ovom radu autori predlažu način pripreme fermentiranih voćno mliječnih deserata od obranog i UF ugušćenog obranog mlijeka, pripremu voćnog jogurta od mlijeka namijenjenog proizvodnji jogurta sa slojem voćne paste na površini proizvoda te način pripreme slatkog aromatiziranog deserta od UF ugušćenog obranog mlijeka uz upotrebu tekućeg sirila. Mliječni deserti pripremljeni s fruktozom i voćnim aromama mogu se upotrebljavati za posebne namjene (u dijetnoj prehrani i prehrani dijabetičara).

Ključne riječi

mliječni deserti; obrano mlijeko

Hrčak ID:

100263

URI

https://hrcak.srce.hr/100263

Datum izdavanja:

1.12.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.193 *