hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka

Mansour Zaher ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Marijana Carić

Puni tekst: hrvatski, pdf (661 KB) str. 129-133 preuzimanja: 529* citiraj
APA 6th Edition
Zaher, M. i Carić, M. (1988). Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka. Mljekarstvo, 38 (5), 129-133. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/101296
MLA 8th Edition
Zaher, Mansour i Marijana Carić. "Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka." Mljekarstvo, vol. 38, br. 5, 1988, str. 129-133. https://hrcak.srce.hr/101296. Citirano 02.03.2021.
Chicago 17th Edition
Zaher, Mansour i Marijana Carić. "Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka." Mljekarstvo 38, br. 5 (1988): 129-133. https://hrcak.srce.hr/101296
Harvard
Zaher, M., i Carić, M. (1988). 'Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka', Mljekarstvo, 38(5), str. 129-133. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/101296 (Datum pristupa: 02.03.2021.)
Vancouver
Zaher M, Carić M. Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1988 [pristupljeno 02.03.2021.];38(5):129-133. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101296
IEEE
M. Zaher i M. Carić, "Utjecaj pasterizacije na sastav proteina mlijeka", Mljekarstvo, vol.38, br. 5, str. 129-133, 1988. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/101296. [Citirano: 02.03.2021.]

Sažetak
U cilju ustanovljavanja utjecaja termičkog tretmana pasterizacije na komponente mlijeka, izvršena su istraživanja makrosastava, proteinskih komponenata i fizičkih karakteristika pasteriziranog mlijeka i uspoređena su sa sirovim mlijekom.

Ključne riječi
mlijeko; proteini; pasterizacija

Hrčak ID: 101296

URI
https://hrcak.srce.hr/101296

[engleski]

Posjeta: 759 *