hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled

Miloslav Kalab ; Food Research Centre, Research Branch, Agriculture Canada, Ottawa, Ontario, Canada KIA OC6

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 355-370 preuzimanja: 375* citiraj
APA 6th Edition
Kalab, M. (1986). Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled. Mljekarstvo, 36 (12), 355-370. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/108949
MLA 8th Edition
Kalab, Miloslav. "Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled." Mljekarstvo, vol. 36, br. 12, 1986, str. 355-370. https://hrcak.srce.hr/108949. Citirano 24.06.2021.
Chicago 17th Edition
Kalab, Miloslav. "Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled." Mljekarstvo 36, br. 12 (1986): 355-370. https://hrcak.srce.hr/108949
Harvard
Kalab, M. (1986). 'Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled', Mljekarstvo, 36(12), str. 355-370. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/108949 (Datum pristupa: 24.06.2021.)
Vancouver
Kalab M. Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled. Mljekarstvo [Internet]. 1986 [pristupljeno 24.06.2021.];36(12):355-370. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108949
IEEE
M. Kalab, "Mikrostruktura mliječnih proizvoda - pregled", Mljekarstvo, vol.36, br. 12, str. 355-370, 1986. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/108949. [Citirano: 24.06.2021.]

Sažetak
Interakcije kazeinskih micela, masnih globula, bakterija mliječne kiseline i drugih konstituenata mlijeka ili aditiva rezultiraju strukturama koje su karakteristične za pojedine mliječne proizvode. Razvoj mikrostrukture raznih mliječnih proizvoda prikazan je uz pomoć elektronske mikroskopije.

Ključne riječi
mliječni proizvodi; mikrostruktura

Hrčak ID: 108949

URI
https://hrcak.srce.hr/108949

[engleski]

Posjeta: 609 *