Izvorni znanstveni članak
Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda
Simo Parijez
; UPI, Sarajevo
Puni tekst: hrvatski pdf 1.065 Kb
str. 78-84
preuzimanja: 1.123
citiraj
APA 6th Edition
Parijez, S. (1976). Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda. Mljekarstvo, 26 (4), 78-84. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109380
MLA 8th Edition
Parijez, Simo. "Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda." Mljekarstvo, vol. 26, br. 4, 1976, str. 78-84. https://hrcak.srce.hr/109380. Citirano 18.12.2024.
Chicago 17th Edition
Parijez, Simo. "Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda." Mljekarstvo 26, br. 4 (1976): 78-84. https://hrcak.srce.hr/109380
Harvard
Parijez, S. (1976). 'Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda', Mljekarstvo, 26(4), str. 78-84. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109380 (Datum pristupa: 18.12.2024.)
Vancouver
Parijez S. Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda. Mljekarstvo [Internet]. 1976 [pristupljeno 18.12.2024.];26(4):78-84. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109380
IEEE
S. Parijez, "Upotreba sirovina i njihov utjecaj na kvalitetu, tehnologiju i ekonomičnost kod proizvodnje sladoleda", Mljekarstvo, vol.26, br. 4, str. 78-84, 1976. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109380. [Citirano: 18.12.2024.]
Sažetak
Sladoled je smrznuti mliječni proizvod nastao pasterizacijom odgovarajućih sastojaka kojem se u toku zamrzavanja i miješanja ubrizgava zrak da bi se postigla željena kvaliteta. Prema tome sladoled je mješavina raznih sirovina na bazi mlijeka, sredstava za zaslađivanje, sredstava za vezivanje i stvaranje emulzije, arome i drugih sastojaka značajnih za davanje sladoledu određenih osobina kvalitete i vrste.
Ključne riječi
sladoled; sirovina; kvaliteta
Hrčak ID:
109380
URI
https://hrcak.srce.hr/109380
Datum izdavanja:
2.4.1976.
Posjeta: 1.723
*