Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Istraživanje UHT-obrade i fermentacije obranog mlijeka s izmijenjenom količinom bjelančevina

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Paul Sloth Hansen ; Istraživački institut za mljekarsku industriju-Hillerod, Danska


Puni tekst: hrvatski pdf 804 Kb

str. 32-37

preuzimanja: 510

citiraj


Sažetak

Obrano mlijeko, sa modificiranom količinom bjelančevina, proizvedeno primjenom ultrafiltracije, zagrijavalo se UHT-postupkom i podvrglo fermentaciji bakterijama jogurta, u namjeri da se prouče tehnološke mogućnosti proizvodnje mliječnih proizvoda s izmijenjenom količinom bjelančevina.

Ključne riječi

obrano mlijeko; UHT-obrada; fermentacija

Hrčak ID:

111308

URI

https://hrcak.srce.hr/111308

Datum izdavanja:

1.2.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.260 *