Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda Mleko '80 - Maribor

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Puni tekst: hrvatski pdf 2.038 Kb

str. 3-17

preuzimanja: 423

citiraj


Sažetak

Objektivan uvid u kvalitetu proizvoda mljekarstva predstavljaju rezultati posebnih ocjenjivanja organoleptičke kvalitete koja organiziraju inozemne pokrajinske ili centralne zemaljske stručne asocijacije kao dio decenijama dokazanih mjera unapređenja mljekarstva. U našoj zemlji se prakticiraju ocjenjivanja kvalitete u vezi sa izložbama mliječnih proizvoda na poljoprivrednim, prehrambenim i sl. sajmovima, npr. u Novom Sadu, Zagrebu, Mariboru itd.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kvaliteta

Hrčak ID:

115823

URI

https://hrcak.srce.hr/115823

Datum izdavanja:

2.1.1982.

Posjeta: 1.012 *