hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine

Slavica Golc ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija

Fulltext: croatian, pdf (810 KB) pages 84-90 downloads: 260* cite
APA 6th Edition
Golc, S. (1982). Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine. Mljekarstvo, 32 (3), 84-90. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/115885
MLA 8th Edition
Golc, Slavica. "Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine." Mljekarstvo, vol. 32, no. 3, 1982, pp. 84-90. https://hrcak.srce.hr/115885. Accessed 23 Oct. 2021.
Chicago 17th Edition
Golc, Slavica. "Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine." Mljekarstvo 32, no. 3 (1982): 84-90. https://hrcak.srce.hr/115885
Harvard
Golc, S. (1982). 'Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine', Mljekarstvo, 32(3), pp. 84-90. Available at: https://hrcak.srce.hr/115885 (Accessed 23 October 2021)
Vancouver
Golc S. Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [cited 2021 October 23];32(3):84-90. Available from: https://hrcak.srce.hr/115885
IEEE
S. Golc, "Variranje sastojaka mlijeka u jednogodišnjem periodu sa posebnim osvrtom na bjelančevine", Mljekarstvo, vol.32, no. 3, pp. 84-90, 1982. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/115885. [Accessed: 23 October 2021]

Abstracts
Gotovo 60% otkupljenog mlijeka na području Slovenije se prerađuje u proizvode kod kojih je, pored sadržaja masti, od posebnog značaja sadržaj bjelančevina koji utječe na obogaćenje i kvalitetu proizvoda. Zbog ove činjenice i zbog općeg značaja koje mliječne bjelančevine imaju u ljudskoj ishrani, sadržaju bjelančevina u mlijeku se pridaje sve veći značaj.

Keywords
mlijeko; sastojci; bjelančevine

Hrčak ID: 115885

URI
https://hrcak.srce.hr/115885

Visits: 436 *