Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Korelacija između alkoholne probe i termostabilnosti mlijeka za uvjete UHT sterilizacije

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Mirjana Vulić


Puni tekst: hrvatski pdf 537 Kb

str. 298-301

preuzimanja: 528

citiraj


Sažetak

Autor je ispitivao korelaciju između rezultata ispitivanja stabilnosti mlijeka prema alkoholu koncentracije 60-88 % i termostabilnosti mlijeka kod 140 °C (413,15 K). Koeficijent korelacije je nizak (r=0,62) pa se na osnovu toga zaključuje da ispitivanje stabilnosti mlijeka prema alkoholu ne može u potpunosti nadomjestiti ispitivanje termostabilnosti mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; UHT sterilizacija; alkoholna proba; termostabilnost

Hrčak ID:

116470

URI

https://hrcak.srce.hr/116470

Datum izdavanja:

1.10.1983.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.081 *