Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Izučavanje upotrebe rekonstituiranog mlijeka u proizvodnji sira

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac


Puni tekst: hrvatski pdf 846 Kb

str. 369-376

preuzimanja: 489

citiraj


Sažetak

Bijeli meki sir - tipa travničkog - proizveden je na tri načina od mliječnog praha. Tehnologija oglednog i kontrolnog sira sačuvala je osnovni autohtoni način prerade i nije imala bitnih razlika. Opća je ocjena da su sirevi proizvedeni od rekonstituiranog mlijeka bili dobre kvalitete i da po kvaliteti uglavnom odgovaraju kontrolnim sirevima.

Ključne riječi

sir; proizvodnja; rekonstituirano mlijeko

Hrčak ID:

116488

URI

https://hrcak.srce.hr/116488

Datum izdavanja:

1.12.1983.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.699 *