Skoči na glavni sadržaj

Uvodnik

Riječ urednice

Ružica Lončarić ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Hrvatska



Sažetak

Poštovani čitatelji,

s ponosom vam predstavljamo četvrti broj časopisa Agroeconomia Croatica čime nastavljamo kontinuitet izlaženja časopisa posljednjih nekoliko godina. Agroeconomia Croatica je časopis kojeg izdaje Hrvatsko agroekonomsko društvo, a u kojem se pruža mogućnost našim članovima i kolegama publicirati svoje znanstvene i stručne radove iz područja agrarne ekonomike i ruralne sociologije. Časopis ima i elektronsku verziju dostupnu na stranicama Hrvatskog agroekonomsko društva (http://www.haed.hr/aec/), a dostupan je i na portalima: Hrčak te, odnedavno, u AgEcon search.

Agroeconomia Croatica jedini je hrvatski časopis koji se bavi ovom tematikom, ali i jedan od rijetkih u našoj regiji. Časopis nastoji promovirati i širiti znanstvene spoznaje u znanstvenu zajednicu i gospodarstvo integriranjem različitih znanstvena područja i grana.
Ovaj, četvrti svezak časopisa Agroeconomia Croatica, sadrži radove šarolike problematike. Većina radova djelo je hrvatskih autora, dok je jedan članak iz susjedne nam Slovenije. Teme koje se obrađuju u ovom broju su: proizvodnja hrane i ruralni razvoj u europskom kontekstu, proizvodnja i potrošnja gnojiva u RH, ponašanje potrošača, razvoj agrarne strukture, društveno odgovorno poslovanje, višekriterijska ocjena najvećih tvrtki prehrambene industrije te promjene u slovenskoj prehrambenoj industriji prije i poslije ulaska u EU. S obzirom na široku paletu obrađivanih tema, nadam se da ćete naći ponešto zanimljivo i korisno.

S radošću očekujemo nove radove, Vaša
Ružica Lončarić, glavna urednica.

Ključne riječi

Hrčak ID:

125547

URI

https://hrcak.srce.hr/125547

Datum izdavanja:

7.7.2014.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 620 *