Stručni rad
Izračunavanje postotka masti u mlijeku
Puni tekst: hrvatski pdf 229 Kb
str. 20-21
preuzimanja: 3.914
citiraj
APA 6th Edition
(1951). Izračunavanje postotka masti u mlijeku. Mljekarstvo, 1 (1), 20-21. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/127340
MLA 8th Edition
"Izračunavanje postotka masti u mlijeku." Mljekarstvo, vol. 1, br. 1, 1951, str. 20-21. https://hrcak.srce.hr/127340. Citirano 24.12.2024.
Chicago 17th Edition
"Izračunavanje postotka masti u mlijeku." Mljekarstvo 1, br. 1 (1951): 20-21. https://hrcak.srce.hr/127340
Harvard
(1951). 'Izračunavanje postotka masti u mlijeku', Mljekarstvo, 1(1), str. 20-21. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/127340 (Datum pristupa: 24.12.2024.)
Vancouver
Izračunavanje postotka masti u mlijeku. Mljekarstvo [Internet]. 1951 [pristupljeno 24.12.2024.];1(1):20-21. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/127340
IEEE
"Izračunavanje postotka masti u mlijeku", Mljekarstvo, vol.1, br. 1, str. 20-21, 1951. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/127340. [Citirano: 24.12.2024.]
Sažetak
Naši majstori u mljekarama vrlo često griješe pri izračunavanju i određivanju prosječnog sadržaja masti u mlijeku. Obično uzimaju uzorak mlijeka od svakog vozara i dobivene analize zbroje, razdijele s brojem vozara te time smatraju da su dobili ispravan prosjek. Ovakav način određivanja prosječnog sadržaja masti u mlijeku može se primijeniti samo u onom slučaju, kad svi vozari imaju jednaku količinu mlijeka.
Ključne riječi
mlijeko; mliječna mast; izračunavanje
Hrčak ID:
127340
URI
https://hrcak.srce.hr/127340
Datum izdavanja:
2.10.1951.
Posjeta: 4.908
*