Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 539 Kb

str. 233-235

preuzimanja: 1.387

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 205 Kb

str. 233-235

preuzimanja: 435

citiraj


Sažetak

U razdoblju između I. i II. Svjetskog rata bilo je gotovo najviše uspjeha u pogledu razvoja pasterizacije mlijeka i proizvodnje sira. Poslije svršetka I. Svjetskog rata u državama centralne Europe to je pitanje bilo zaista na mrtvoj točci jedino radi toga, jer je bilo na raspolaganju malo mlijeka za preradu, a zahtjevi potrošača u pogledu kvalitete proizvoda nisu bili tako strogi.

Ključne riječi

mlijeko; pasterizacija

Hrčak ID:

129164

URI

https://hrcak.srce.hr/129164

Datum izdavanja:

1.10.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 2.875 *