Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

KAKVOĆA MOŠTOVA I VINA RIZLING RAJNSKI KUTJEVAČKOG VINOGORJA

Snježana Jakobović
Mario Jakobović


Puni tekst: hrvatski pdf 165 Kb

str. 26-30

preuzimanja: 2.464

citiraj


Sažetak

Količine šećera i kiselina u moštu Rizling rajnski Kutjevačkog vinogorja praćene su u petogodišnjem razdoblju, od 1999.-2003. godine, na obiteljskom gospodarstvu Jakobović. Istraživanja ukazuju na variranje kakvoće moštova i vina zbog klimatskih uvjeta pojedine godine. Posebno se izdvajaju godine 2000. i 2003. godina, kada su količine šećera bile izrazito visoke, a sadržaj ukupnih kiselina znatno niži, što se kasnije odrazilo i na količine alkohola i kiselina u vinu, kao i na organoleptiku vina.

Ključne riječi

Rajnski rizling; klima; mošt; vino

Hrčak ID:

13023

URI

https://hrcak.srce.hr/13023

Datum izdavanja:

16.6.2005.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.509 *