hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE

Suzana Marković ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia

Puni tekst: hrvatski, pdf (4 MB) str. 47-67 preuzimanja: 2.225* citiraj
APA 6th Edition
Marković, S. (2005). KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE. Tourism and hospitality management, 11 (1), 47-67. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/181346
MLA 8th Edition
Marković, Suzana. "KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE." Tourism and hospitality management, vol. 11, br. 1, 2005, str. 47-67. https://hrcak.srce.hr/181346. Citirano 13.04.2021.
Chicago 17th Edition
Marković, Suzana. "KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE." Tourism and hospitality management 11, br. 1 (2005): 47-67. https://hrcak.srce.hr/181346
Harvard
Marković, S. (2005). 'KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE', Tourism and hospitality management, 11(1), str. 47-67. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/181346 (Datum pristupa: 13.04.2021.)
Vancouver
Marković S. KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE. Tourism and hospitality management [Internet]. 2005 [pristupljeno 13.04.2021.];11(1):47-67. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/181346
IEEE
S. Marković, "KVALITETA USLUGA U HOTELSKOJ INDUSTRIJI: KONCEPT I MJERENJE", Tourism and hospitality management, vol.11, br. 1, str. 47-67, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/181346. [Citirano: 13.04.2021.]

Sažetak
Istraživanja znanstvenih i stručnih radova, stranih autora, svjedoče o rastućem zanimanju za proučavanje koncepta kvalitete (Quality), upravljanja potpunom kvalitetom (Total Quality Management), kvalitete usluga (Service Quality) i zadovoljstva klijenta (Customer Satisfaction), za razliku od domaćih autora, koji vrlo rijetko ili samo s nekoliko aspekata, proučavaju ove koncepte.
U svojoj težnji za poboljšanjem kvalitete hotelskih usluga i zadovoljstva hotelskih gostiju, hotelski menadžeri često nailaze na problem mjerenja kvalitete usluga.
Stoga je cilj ovog istraživanja detaljno objasniti koncept kvalitete usluga, te koncept mjerenja kvalitete usluga. Osim toga, u radu se opisuje i SERVQUAL ljestvica mjerenja (Parasuraman, ZeithamI, Berry, 1985., 1988., 1991.), kao i ostale ljestvice i modeli, koji se najčešće koriste u mjerenju kvalitete usluga u hotelskoj industriji.

Ključne riječi
kvaliteta; kvaliteta usluga; mjerenje; SERVQUAL; hotelska industrija

Hrčak ID: 181346

URI
https://hrcak.srce.hr/181346

Posjeta: 2.760 *