Podravski zbornik, No. 43, 2017.
Stručni rad
Razvoj ideje za Centar kompetencija inovativnih prehrambenih proizvoda u Koprivnici
Jasmina Ranilović
Sažetak
Ideja o Centrima kompetencija kao dijelu znanstveno-tehnološke infrastrukture Tehnoloških platformi Republike Hrvatske, inicirana je krajem 2012. godine od strane države, radi poticanja gospodarskog
razvoja putem primjene istraživanja i razvoja i komercijalizacije inovacija u poslovnom sektoru, korištenjem bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. godine. Prema kriterijima za osnivanje Centara kompetencija, umrežavanjem sudionika javnog, privatnog i znanstveno-istraživačkog sektora (Triple Helix), poticaj za osnivanje Centra kompetencije inovativnih prehrambenih proizvoda u Koprivnici, dolazi od Podravke d. d., kao regionalnog gospodarskog lidera u razvoju prehrambenih proizvoda s dodanom vrijednošću. Cilj članka je prikazati razvoj projektne ideje za Centar kompetencija u Koprivnici od 2013. godine kroz analize, ključne nositelje ideje i partnere na projektu, u kojem će djelovati budući Centar kompetencija za inovacije u hrani – Innotech d. o. o.
Ključne riječi
hrana; istraživanje i razvoj; inovacija; Centar kompetencija; Podravka; Grad Koprivnica; Innotech
Hrčak ID:
227028
URI
Datum izdavanja:
5.11.2017.
Posjeta: 1.070 *