Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

Rizično ponašanje djece i mladih u virtualnom okruženju – Iskustvo Centra za pružanje usluga u zajednici „Savjetovalište Luka Ritz“

Kristina Divić orcid id orcid.org/0000-0001-5829-8792 ; Centar za pružanje usluga u zajednici “Savjetovalište Luka Ritz”
Ivana Jolić ; Centar za pružanje usluga u zajednici “Savjetovalište Luka Ritz”


Puni tekst: hrvatski pdf 485 Kb

str. 265-290

preuzimanja: 1.094

citiraj


Sažetak

U radu se prikazuju rezultati deskriptivnog istraživanja analize dokumentacije slučajeva Centra za pružanje usluga u zajednici “Savjetovalište Luka Ritz” u radu s korisnicima s iskustvom rizičnih ponašanja u virtualnom okruženju. U radu se donose podatci dobiveni analizom predmeta slučajeva Centra Luka Ritz koji predstavljaju važan doprinos za unapređenje detekcije i tretmana rizičnih online ponašanja djece i mladih, ali i za produbljivanje spoznaja o tom fenomenu općenito. Koristila se metoda sadržajne i formalne analize dokumentacije slučajeva korisnika usluga Centra Luka Ritz, a kojom su obuhvaćena 62 predmeta o djeci s rizičnim online ponašanjima. Rezultati istraživanja korisni su za bolje razumijevanje populacije djece i mladih s iskustvima rizičnih ponašanja u virtualnom okruženju te mogu pridonijeti razvoju kvalitetnijih intervencija s ovom skupinom u radu centra.

Ključne riječi

analiza dokumentacije; Centar Luka Ritz; online aktivnosti; rizična ponašanja; virtualno okruženje

Hrčak ID:

231166

URI

https://hrcak.srce.hr/231166

Datum izdavanja:

16.12.2019.

Posjeta: 2.039 *