Agroeconomia Croatica, Vol. 11 No. 1, 2021.
Pregledni rad
Inovativna rješenja za smanjenje gubitaka i rasipanja hrane u opskrbnom lancu voća i povrća
Kristina Petljak
; Sveučilište u Zagrebu, Ekonomski fakultet Zagreb, Katedra za trgovinu i međunarodno poslovanje, Trg J. F. Kennedyja 6, 10 000 Zagreb
Sažetak
Cilj rada je dati pregled strategija Europske komisije, prvenstveno strategije „Od polja do stola“, kao jedne od ključnih mjera u okviru europskog zelenog plana. Uzimajući u obzir sigurnost hrane i sigurnost opskrbe hranom kao prioritete Europske unije, u radu se predstavlja jedan od ciljeva navedene strategije, a to je smanjenje gubitka i rasipanja hrane, s posebnim naglaskom na opskrbni lanac voća i povrća, analizu mogućnosti smanjenja gubitaka i rasipanja hrane i unapređenja opskrbnog lanca voća i povrća. Rezultati istraživanja bit će od pomoći prvenstveno poljoprivrednim proizvođačima, s ciljem smanjenja gubitaka i boljeg upravljanja gubicima u opskrbnom lancu voća i povrća.
Ključne riječi
Hrčak ID:
269949
URI
Datum izdavanja:
25.12.2021.
Posjeta: 1.436 *