hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Košnja sijena

Karlo Pisačić Šoštarić ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (335 KB) str. 4-7 preuzimanja: 3.827* citiraj
APA 6th Edition
Pisačić Šoštarić, K. (1952). Košnja sijena. Mljekarstvo, 2 (5), 4-7. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/50355
MLA 8th Edition
Pisačić Šoštarić, Karlo. "Košnja sijena." Mljekarstvo, vol. 2, br. 5, 1952, str. 4-7. https://hrcak.srce.hr/50355. Citirano 02.03.2021.
Chicago 17th Edition
Pisačić Šoštarić, Karlo. "Košnja sijena." Mljekarstvo 2, br. 5 (1952): 4-7. https://hrcak.srce.hr/50355
Harvard
Pisačić Šoštarić, K. (1952). 'Košnja sijena', Mljekarstvo, 2(5), str. 4-7. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/50355 (Datum pristupa: 02.03.2021.)
Vancouver
Pisačić Šoštarić K. Košnja sijena. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [pristupljeno 02.03.2021.];2(5):4-7. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50355
IEEE
K. Pisačić Šoštarić, "Košnja sijena", Mljekarstvo, vol.2, br. 5, str. 4-7, 1952. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50355. [Citirano: 02.03.2021.]

Sažetak
Za kvalitetu i količinu sijena naročito je važno vrijeme košnje i način sušenja. Sve ostale mjere kad djetelišta i livada, kao: ispravne smjese, gnojenje i slično, ne mogu nam osigurati pravi uspjeh, ako. griješimo pri košnji i sušenju. Kod sijena nije najvažnija količina, nego kvaliteta, tj. koliko sijeno sadržava hranjivih sastavina za našu stoku. U tom pogledu ima velikih razlika. S istog djetelišta ili livade ima 1 kg pravodobno pokošenog i ispravno osušenog sijena istu vrijednost za prehranu stoke kao 1,5-3 kg prekasno pokošenog ili loše osušenog sijena.

Ključne riječi
sijeno; košnja

Hrčak ID: 50355

URI
https://hrcak.srce.hr/50355

Posjeta: 4.118 *