APA 6th Edition Pisačić Šoštarić, K. (1952). Košnja sijena. Mljekarstvo, 2 (5), 4-7. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/50355
MLA 8th Edition Pisačić Šoštarić, Karlo. "Košnja sijena." Mljekarstvo, vol. 2, br. 5, 1952, str. 4-7. https://hrcak.srce.hr/50355. Citirano 21.04.2021.
Chicago 17th Edition Pisačić Šoštarić, Karlo. "Košnja sijena." Mljekarstvo 2, br. 5 (1952): 4-7. https://hrcak.srce.hr/50355
Harvard Pisačić Šoštarić, K. (1952). 'Košnja sijena', Mljekarstvo, 2(5), str. 4-7. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/50355 (Datum pristupa: 21.04.2021.)
Vancouver Pisačić Šoštarić K. Košnja sijena. Mljekarstvo [Internet]. 1952 [pristupljeno 21.04.2021.];2(5):4-7. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50355
IEEE K. Pisačić Šoštarić, "Košnja sijena", Mljekarstvo, vol.2, br. 5, str. 4-7, 1952. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/50355. [Citirano: 21.04.2021.]
Sažetak Za kvalitetu i količinu sijena naročito je važno vrijeme košnje i način sušenja. Sve ostale mjere kad djetelišta i livada, kao: ispravne smjese, gnojenje i slično, ne mogu nam osigurati pravi uspjeh, ako. griješimo pri košnji i sušenju. Kod sijena nije najvažnija količina, nego kvaliteta, tj. koliko sijeno sadržava hranjivih sastavina za našu stoku. U tom pogledu ima velikih razlika. S istog djetelišta ili livade ima 1 kg pravodobno pokošenog i ispravno osušenog sijena istu vrijednost za prehranu stoke kao 1,5-3 kg prekasno pokošenog ili loše osušenog sijena.