Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Količina matičnih kultura kod cijepljenja čistih kultura kao faktor njihovog zrenja

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 231 Kb

str. 49-52

preuzimanja: 459

citiraj


Sažetak

U radu s čistim kulturama, bilo matičnim ili tehničkim, među raznim problemima važno mjesto pripada pitanju količine kulture, kojom je potrebno cijepiti hranjivi supstrat, da kultura u određenom vremenu sazrije, odnosno postigne ona svojstva koja mora imati kvalitetna kultura. Doza matične kulture kojom se u određenim kultivacionim uslovima postigne postavljeni zahtjev je optimalna.

Ključne riječi

čiste kulture; zrenje; mljekarske kulture

Hrčak ID:

64767

URI

https://hrcak.srce.hr/64767

Datum izdavanja:

2.3.1958.

Posjeta: 966 *