Stručni rad
Poredbene prednosti primjene iosana duo u proizvodnji mlijeka
Marija Soltar
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Davorin Šobar
Sažetak
Higijenska proizvodnja mlijeka je problem koji se ne može rješavati pojedinačnim, jednostranim mjerama. Borba za besprijekornu kvalitetu, mlijeka počinje na samom mjestu proizvodnje, to jest u staji, i povlači za sobom niz mjera i postupaka, npr.: pravilan smještaj i hranjenje životinja, brigu za zdravlje krava, pravilnu i savjesnu njegu vimena, stručnost u obavljanju ručne ili mašinske mužnje, pravilno održavanje mljekarske opreme, i pravilno rukovanje mlijekom od mužnje do predaje u mljekaru.
Ključne riječi
mlijeko; proizvodnja mlijeka; iosan duo
Hrčak ID:
66226
URI
Datum izdavanja:
2.3.1972.
Posjeta: 1.261 *