Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Glavni izvori mikroorganizama u konzumnom mlijeku

Ljubomir Đorđević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 365 Kb

str. 271-274

preuzimanja: 568

citiraj


Sažetak

Mlijeko od mužnje do potrošača, odnosno aparata u mljekari, dolazi u dodir s različitim izvorima mikroorganizama. Što je taj put duži, a mlijeko prolazi kroz veći broj ruku, to je veći broj mikroorganizama. Za vrijeme ljetnih toplih dana mlijeko je izloženo kvaru. Za našu praksu bit će korisno da se u kratkom članku iznesu neki od izvora mikroorganizama značajnih za mikrofloru mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; konzumno mlijeko; mikroorganizmi

Hrčak ID:

77493

URI

https://hrcak.srce.hr/77493

Datum izdavanja:

1.12.1954.

Posjeta: 1.149 *