Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja pšenice, ječma i zobi u osječkom okrugu od 1707. do 1712.

Milan Vrbanus ; Hrvatski institut za povijest - Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i baranje, Slavonski Brod


Puni tekst: hrvatski pdf 574 Kb

str. 27-94

preuzimanja: 717

citiraj


Sažetak

Autor je primjenjujući kvantitativne metode prikazao proizvodnju pšenice, ječma i zobi u okrugu Osijek od 1707. do 1712. godine. Pri tome je nastojao utvrditi veličinu prinosa tih žitarica u promatranom razdoblju. Također, prikazao je ukupnu veličinu proizvodnje pšenice, ječma i zobi na tom području tijekom promatranog razdoblja. Način na koji je obavljen popis desetine omogućio je utvrđivanje proizvodnje tih žitarica po kućanstvima.

Ključne riječi

Pšenica; ječam; zob; desetina; osječki okrug; proizvodnja (urod)

Hrčak ID:

87706

URI

https://hrcak.srce.hr/87706

Datum izdavanja:

28.9.2012.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.480 *