hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje

Ana Hranilović
Srđan Uzelac

Puni tekst: hrvatski, pdf (603 KB) str. 327-332 preuzimanja: 3.115* citiraj
APA 6th Edition
Hranilović, A. i Uzelac, S. (2005). Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje. Građevinar, 57 (05.), 327-332. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/9349
MLA 8th Edition
Hranilović, Ana i Srđan Uzelac. "Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje." Građevinar, vol. 57, br. 05., 2005, str. 327-332. https://hrcak.srce.hr/9349. Citirano 24.10.2020.
Chicago 17th Edition
Hranilović, Ana i Srđan Uzelac. "Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje." Građevinar 57, br. 05. (2005): 327-332. https://hrcak.srce.hr/9349
Harvard
Hranilović, A., i Uzelac, S. (2005). 'Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje', Građevinar, 57(05.), str. 327-332. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/9349 (Datum pristupa: 24.10.2020.)
Vancouver
Hranilović A, Uzelac S. Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje. Građevinar [Internet]. 2005 [pristupljeno 24.10.2020.];57(05.):327-332. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/9349
IEEE
A. Hranilović i S. Uzelac, "Metode ispitivanja otpornosti betona na smrzavanje", Građevinar, vol.57, br. 05., str. 327-332, 2005. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/9349. [Citirano: 24.10.2020.]

Sažetak
U članku su opisane normirane metode ispitivanja otpornosti betona na djelovanje mraza i soli za odmrzavanje. Posebno su istaknute prednosti najnovijeg uređaja za određivanje veličine zračnih pora (Air Void Analyzer - AVA) kojim se preventivno može korigirati sastav svježeg betona. Istaknuto je da se primjenom ovog uređaja mogu izbjeći troškovi naknadne sanacije i postići značajne uštede u gradnji infrastrukture. Dosadašnje metode ispitivanja samo su utvrđivale činjenično stanje.

Ključne riječi
faktor razmaka; očvrsnuli beton; odmrzavanje; smrzavanje; specifična površina; svježi beton; zračni mjehurić

Hrčak ID: 9349

URI
https://hrcak.srce.hr/9349

[engleski]

Posjeta: 3.386 *