Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj sastava salamure na kvalitetu sira "a la mozzarella"

Karlo Mikačić ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 672 Kb

str. 321-325

preuzimanja: 664

citiraj


Sažetak

Utjecaj koncentracije soli u salamuri na kvalitetu i sposobnost očuvanja kvalitete sira »a la mozzarella* proučavan je za 12-dnevnog razdoblja držanja sira u salamuri s 1%, 3% i 5% soli. Najbolja organoleptička svojstva karakterizirala su uzorke iz salamure s 1 % soli. Povećanjem koncentracije soli u salamuri površina sira je postajala sluzava, a površinski sloj sira se raspadao.

Ključne riječi

sir "a la mozzarella"; koncentracija soli u salamuri; održivost kvalitete sira

Hrčak ID:

95420

URI

https://hrcak.srce.hr/95420

Datum izdavanja:

15.12.1993.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.478 *