Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Izravno kiseljenje mlijeka glukono-delta-laktonom

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik


Puni tekst: hrvatski pdf 996 Kb

str. 149-154

preuzimanja: 1.211

citiraj


Sažetak

Mlijeko je prirodna, ali po sastavu promjenjiva hranjiva podloga što bitno utječe na rast i aktivnost u mlijeku prisutne mliječne flore ili dodane mikrofone starter-kulture (Kršev i sur., 1990.). Zbog toga je proizvodnja fermentiranih mliječnih proizvoda i pri optimalnim uvjetima proizvodnje veoma nepredvidiva.

Ključne riječi

mlijeko; izravno kiseljenje; glukono-delta-lakton

Hrčak ID:

95460

URI

https://hrcak.srce.hr/95460

Datum izdavanja:

12.5.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.194 *