Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Svježi mekani sir proizveden upotrebom koncentrirane kulture

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb
Sanja Eri
Anica Borović
Ljubica Tratnik


Puni tekst: hrvatski pdf 978 Kb

str. 281-289

preuzimanja: 574

citiraj


Sažetak

Istražena Je primjena koncentriranih mljekarskih kultura u proizvodnji svježeg mekanog sira. Rezultati istraživanja pokazali su da se korištenjem koncentrirane kulture ("ready-set" kulture) dobiva odličan proizvod koji, u usporedbi s proizvodom dobivenim fermentacijom mlijeka klasičnom kulturom mikroorganizama, veće je održivosti i veće hranjive vrijednosti.

Ključne riječi

koncentrirane mljekarske kulture; svježi ovčji sir; održivost; hranjiva vrijednost

Hrčak ID:

95530

URI

https://hrcak.srce.hr/95530

Datum izdavanja:

12.12.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.400 *