Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Prilog rješavanju analtičke kontrole bjelančevina u mlijeku prilikom otkupa

Matilda Grüner ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Mirko Filajdić


Puni tekst: hrvatski pdf 530 Kb

str. 182-184

preuzimanja: 564

citiraj


Sažetak

Otkup mlijeka provodi se, gotovo u cijelom svijetu prema količini masti. Za proizvođača mliječnih prerađevina međutim, važna je i količina bjelančevina u mlijeku. To nije značajno samo s prehrambeno-biološkog već i s komercijalnog gledišta, jer se od mlijeka s većom količinom bjelančevina dobiva i veća količina sira.

Ključne riječi

mlijeko; bjelančevine; otkup; analitička kontrola

Hrčak ID:

95646

URI

https://hrcak.srce.hr/95646

Datum izdavanja:

3.8.1973.

Posjeta: 1.049 *