Stručni rad
Kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda na našem tržištu
Franc Forstnerič
; Biotehniška fakulteta, Oddelek za zootehniko, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija
Sažetak
Kvaliteta mlijeka i mliječnih proizvoda je jako širok pojam, pa je objektivno ocjenjivanje te kvalitete zbog toga vrio zahtjevan i odgovoran stručni posao. Uspoređivati se mogu sam.o isti proizvodi različitih proizvođača i ukazivati na bolja rješenja. S druge strane, ocjenjivanje je u službi potrošača, on se obrazuje i upućuje na pravu kvalitetu proizvoda. Kod nas ocjenjivanje takve funkcije, nažalost, još nema pa zbog toga ne možemo u kvaliteti ići u korak s razvijenim svijetom. Pomanjkanje mlijeka, nered na tržištu i u tehnologiji, vrlo često smanjuju vrijednost ocjenjivanja kvalitete.
Ključne riječi
mlijeko; mliječni proizvodi; kvaliteta; tržište
Hrčak ID:
96595
URI
Datum izdavanja:
1.2.1990.
Posjeta: 1.523 *