Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Metode kontrole kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda

Mirko Filajdić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Milana Ritz
Nada Vahčić


Puni tekst: hrvatski pdf 662 Kb

str. 71-75

preuzimanja: 2.394

citiraj


Sažetak

Ovaj rad donosi prikaz naših standardnih metoda za kontrolu kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda i uspoređuje ih s metodama objavljenim u priručniku "Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemists", XIV izdanje. S obzirom da je na 28. simpoziju za mljekarsku industriju Jugoslavije 1990. godine osnovana analitička sekcija, u radu su izneseni i određeni prijedlozi, odnosno smjernice za rad buduće analitičke sekcije.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kontrola kvalitete

Hrčak ID:

96601

URI

https://hrcak.srce.hr/96601

Datum izdavanja:

2.3.1990.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.753 *